Cowboysoppa
En mustig, mättande och smakrik soppa som är lättlagad! Smaksatt med spiskummin och curry. Anpassa hettan utifrån smak och tycke.
Ingredienser - 4 portioner
- 1 bananschalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk Arla Köket Smör & rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk malen spiskummin
- 250 g nötfärs
- 6 dl vatten
- 2 tärningar valfri buljong
- 1 bakpotatis
- 250 g cocktailtomater
- 1 röd paprika
- 2 dl majskorn
- 2 dl Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
- Salt och svartpeppar
- Oregano
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekgryta. Stek lök och vitlök mjukt.
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, curry och färs. Finfördela färsen och stek till den är brynt. Häll på vatten och smulade buljongtärningar.
Skala och skär potatisen i 2x2 cm stora bitar. Halvera tomaterna. Rör ner i soppan och låt sjuda ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Rör ner paprika, majs och crème fraiche i soppan. Låt sjuda ca 5 min.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Toppa cowboysoppan med färsk oregano och servera med bröd.
