
Fisk med avokado
Fisk med avokado
En vacker och god fiskrätt med avokado, som du dessutom själv kan göra enkel eller lyxig beroende på vilken fiskssort du väljer. Ett perfekt fiskrecept för både vardag och fest alltså!
Ingredienser, 4 portioner
- 500 g fiskfilé, t ex hälleflundra, marulk eller torsk
- 1 tsk salt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- ½ dl hackad persilja
- 50 g smör
- 1 avokado
- rivet skal av 1/2 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt.
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Smält smöret i en kastrull. Fräs vitlök och paprika någon minut. Rör ner persiljan och häll blandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter.
Kärna ur, skala och hacka avokadon. Ta ut fisken och strö över avokado och citronskal.
Servera med ris, gärna blandat med vildris.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 465 kcal |
Protein | 27 g |
Kolhydrat | 51 g |
Fett | 17 g |