
Bönsallad
Vad bra att det finns så många olika bönor på burk! De ger en god bas och möjligheter till variation för matiga sallader som denna, som här toppas med smaksatt Keso.
Ingredienser, 4 portioner
- 2 burkar kokta bönor, 400 g
- 1 färsk lök
- 4 tomater
- ½ dl grovhackade basilikablad
- 2 msk olivolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g Keso cottage cheese, grillad paprika
Gör så här
Spola bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönor, lök, tomater och basilika. Blanda olja och vitlök. Häll det över salladen. Krydda med salt och peppar. Rör om salladen och lägg upp i skålar. Lägg på cottage cheese. Servera med bröd.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 360 kcal |
Protein | 21 g |
Kolhydrat | 41 g |
Fett | 12 g |