
Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
Dessa kikärtsbiffar är enkla att laga och lika goda att äta kalla som varma. Gör gärna dubbel sats och ta med i lunchboxen eller på sommarens picnic. Perfekt med en annorlunda variant på tsatsiki som tillbehör.
Ingredienser, 4 portioner
- 1 burk, 400 g kikärtor
- 1 dl lättmjölk
- 2 dl Arlaköket medelhavsinspirerad matyoghurt
- 1 st purjolök
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 1 kruka persilja
- 15 g smör
- 2 st morot
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor purjolök, maizena, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar.
Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en teflonpanna några minuter på varje sida. Rör ihop alla ingredienserna till tsatsikin.
Servera biffarna med tsatsikin och kokt ris blandat med lättkokta grönsaker.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 405 kcal |
Protein | 14 g |
Kolhydrat | 68 g |
Fett | 8 g |