
Orientaliska räkor
Här skapas härligt orientaliska smakmöten mellan räkor, chili, vitlök, kokos och koriander! Det blir klart på ett kick och serveras med fördel till ris eller nudlar.
Ingredienser, 4 portioner
- 1 kg räkor
- 1 mango
- 1 röd chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör- & rapsolja
- 2 ½ dl Kelda Kokos
- 3 msk mango chutney
- ½ lime
- 1 knippe salladslök, ca 5 st.
- färsk koriander
Gör så här
Skala räkorna. Skala och skär mango i bitar. Finhacka chili och vitlök.
Fräs räkorna hastigt tillsammans med chili och vitlök i smör- & rapsolja. Tillsätt Kelda Kokos, mango chutney och pressad lime. Låt koka ihop.
Strimla salladslök och blanda ner det tillsammans med mangon. Strö över färsk koriander och servera med nudlar eller ris.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 485 kcal |
Protein | 38 g |
Kolhydrat | 63 g |
Fett | 9 g |