
Tom Kha Gai
Arlas egen smarriga kycklingsoppa serveras här på thai-vis. Kyckling heter gai på thailändska, och med färdiggrillad kyckling går denna goda rätt snabbt att tillaga.
Ingredienser, 4 portioner
- ½ grillad kyckling
- 1 morot
- 1 purjolök
- 1 msk vetemjöl
- 4 dl vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 5 dl Kelda kokos
- 1 tsk riven färsk ingefära
- ca 1 tsk sambal oelek
- rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
Gör så här
Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp.
Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot. Låt soppan koka ca 3 minuter.
Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt. Servera.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 235 kcal |
Protein | 17 g |
Kolhydrat | 16 g |
Fett |