
Vego osso buco med gremolata
Välsmakande fänkål, med gul lök, tomater och créme fraiche, där gremolatan är klicken över i! Att fänkålen dessutom är en bra källa till bl.a. fiber, C-vitamin och järn är en bonus.
Ingredienser, 4 portioner
- 3 fänkål, ca 700 g
- 2 gula lökar
- 1 msk smör
- 1 burk hela tomater, ca 400 g
- 2 dl lätt créme fraiche
- 1 grönsaksbuljongtärning
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gremolata:
- rivet skal av 1 citron
- 1 dl hackad persilja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
Gör så här
Dela fänkålen i fjärdedelar. Skala och klyfta löken. Fräs löken i smör i en stor gryta. Lägg i fänkålen och häll på tomaterna med sitt spad och créme fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Blanda citronskal, persilja och vitlök och strö över grytan. Servera med ris eller bröd.
Tips! Gott med saffransris till.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 410 kcal |
Protein | 13 g |
Kolhydrat | 60 g |
Fett | 13 g |