
Apelsinkyckling med chili
Kycklingfilé i underbart god sås med smak av apelsin, lime och hetta från chili. En kycklingrätt som är lätt att både laga och älska. Servera den gärna med frästa grönsaker.
Ingredienser, 2 portioner
- 2 kycklingfiléer, ca 250 g
- ½ tsk salt
- ½ msk smör
Sås:
- ½ apelsin
- ½ lime
- 1 dl lätt créme fraiche
- ½ msk koncentrerad kycklingfond
- ½ tsk soja
- ½ msk honung
- ½ tsk sambal oelek
- ev citronmeliss
Gör så här
Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt créme fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna.
Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt dem koka på svag värme ca 10 min. Strö ev över citronmeliss.
Servera med frästa grönsaker.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 375 kcal |
Protein | 32 g |
Kolhydrat | 26 g |
Fett | 16 g |