
Citronkokt rostbiff med rosmarin
Rostbiff är riktigt klassisk svensk husmanskost. Denna får den puttra i grytan med bland annat citron och lagerblad. Redan efter 25 minuter är den klar att servera, med bönor en en kall sås.
Ingredienser, 4 portioner
- 500 g rostbiff, i bit
- 4 dl vatten
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 2 lagerblad
- rivet skal och pressad saft av ½ citron
- 2 purjolökar
- 250 g broccoli
- 2 dl lätt créme fraiche
- 1 tsk rosmarin
- 2 krm salt, gärna gourmetsalt
Gör så här
Skär köttet i ½ cm tjocka skivor och sedan i bitar. Koka upp vatten, fond, lagerblad och pressad citron i en gryta. Lägg i köttet och låt det koka under lock 15-25 min.
Skär purjolök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 3-4 min. Blanda lätt créme fraiche, citronskal och rosmarin. Klicka en del av såsen över köttet och strö över salt.
Servera med kokta bönor och resten av såsen.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 275 kcal |
Protein | 32 g |
Kolhydrat | 9 g |
Fett | 12 g |