
Filégryta med kronärtskockor
Här samsas fläskfilé med rara små kronärtskockshjärtan, i en värmande och mustigt timjansdoftande gryta. En härlig höstmysmiddag i goda vänners lag kanske?
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g fläskfilé
- 3 vitlöksklyftor
- 2 tsk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl minifraiche
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 1 tsk timjan
- 2 msk hackad persilja
- 1 tsk soja
- 1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
Gör så här
Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp det och fräs vitlöken.
Vispa ihop minifraiche, kalvfond, timjan, persilja och soja i en låg, vid gryta. Låt kronärtskockorna rinna av. Skär i halvor. Lägg ner allt i grytan, låt koka ca 5 min.
Ris smakar bra till.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 455 kcal |
Protein | 39 g |
Kolhydrat | 53 g |
Fett | 9 g |