
Fisk med dillsky
Gör egna fiskpinnar! Att panera fisk är enkelt och smakar extra gott. Även barnen brukar gilla det. Den goda dillskyn gör det där lilla extra för rätten och den kan också med fördel användas till fiskpinnar.
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g vit fiskfilé
- ½ tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl ströbröd
- 1 msk Arla smör-& rapsolja
- 1 tomat
- 1 dl vatten
- ½ fiskbuljongtärning
- 1 dl Arla Köket matlagningsgrädde
- 1 dl hackad dill
Gör så här
Skär fisken i bitar. Krydda med salt och peppar. Vänd fisken i ströbröd. Skär tomaten i tärningar. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2-3 min per sida. Ta upp fisken och häll vatten och grädde i pannan. Smula i buljongtärningen, rör i tomat och dill. Låt skyn koka ihop någon minut. Servera med fisken och kokt potatis.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 345 kcal |
Protein | 31 g |
Kolhydrat | 35 g |
Fett | 9 g |