
Gravlaxpasta
Laxpasta med gravad lax och klassiska svenska smaker av dill, honung och senap. Extra gott blir det med pressad citron i såsen och kanske en dillkvist på toppen?
Ingredienser, 4 portioner
- 1 bit gravad lax, ca 200 g
- 300 g pasta
- 2 dl lätt créme fraiche
- 1 ½ msk svensk senap
- ½ msk honung
- 1 tsk pressad citron eller vinäger
- ½ dl hackad dill
- 1 krm nymald vitpeppar
Gör så här
Koka pastan. Skär laxen i tärningar. Blanda créme fraiche, senap, honung, citronsaft, dill och peppar i en kastrull. Låt koka upp. Rör ner laxen.
Servera till nykokt pasta.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 455 kcal |
Protein | 22 g |
Kolhydrat | 61 g |
Fett | 13 g |