
Kyckling med dill och gräslök
Varför inte testa en fräsch kycklingrätt med pigg smakbrytning mellan dill, gräslök, citron och honung? Servera kycklinggrytan med potatis och purjolök.
Ingredienser, 4 portioner
- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör
- 2 dl lätt créme fraiche
- 1 dl vatten
- ½ hönsbuljongtärning
- 1 tsk soja
- 1 msk honung
- strimlat skal och pressad saft av ½ citron
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
Gör så här
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör på båda sidor i en stekpanna.
Blanda créme fraiche, vatten, buljongtärning, soja, honung och citronsaft i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min. Strö över citronskal, dill och gräslök.
Servera med kokt potatis och purjolök.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 390 kcal |
Protein | 34 g |
Kolhydrat | 34 g |
Fett | 13 g |