
Orientalisk räk- och pastasallad
En pastasallad med skalade räkor och äpplen, med en härlig sås på matyoghurt och curry. En oslagbar kombination av smaker, som toppas av den orientaliska kalla currysåsen.
Ingredienser, 4 portioner
- 200 g pasta, t ex penne
- 2 msk smör-& rapsolja
- 2 äpplen
- ½ gurka
- 300 g skalade räkor (ca 750 g oskalade)
- 1 liter blandad grönsallad
- nymald svartpeppar
Sås:
- 2 dl Arla Köket matyoghurt
- 1-2 tsk orientalisk curry
- 1 krm salt
Gör så här
Koka pastan. Rör i smör- & rapsolja och låt pastan kallna. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla gurkan. Blanda pasta, äpple, gurka, räkor och sallad. Krydda med peppar. Blanda yoghurt, curry och salt. Servera såsen till salladen.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 405 kcal |
Protein | 27 g |
Kolhydrat | 49 g |
Fett | 11 g |