
Varm rotfruktssallad
Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker smakar så mycket mer. Här får t.ex. rödlök, morötter, palsternacka och paprika komma till sin rätt och kompletteras med härlig apelsindressing.
Ingredienser, 4 portioner
- 1 kg rödlök, morötter, palsternacka, paprika
- 2 msk smält smör
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk rosmarin
- 1 dl rostade sojabönor
Apelsindressing:
- 2 dl matyoghurt
- rivet skal av ½ apelsin
- 2 tsk flytande honung
- 2 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop dressingen. Skala lök, morötter och palsternacka. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna. Blanda smöret med vitlök, salt, peppar och rosmarin, häll över grönsakerna. Blanda runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Lägg upp rotfrukterna på ett fat och strö över sojabönorna. Servera med dressingen och en apelsinklyfta.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 365 kcal |
Protein | 16 g |
Kolhydrat | 38 g |
Fett | 16 g |