
Fisk med avokado och couscoussallad
Färgrik och välsmakande vardagsrätt med torskfilé och avokado, som serveras med couscoussallad och härlig basilikayoghurt. En välsmakande rätt som framstår som betydligt mer komplicerad än den faktiskt är.
Ingredienser, 4 portioner
- 600 g torksfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl couscous
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor
- 1 msk Arla Svenskt smör
- ½ dl hackad färsk persilja
- 1 avokado
- rivet skal av ½ citron
- 1 dl oliver
Basilikayoghurt
- 2 dl Arla Köket turkisk yoghurt
- 1 kruka färsk basilika
- 1 riven vitlöksklyfta
- rivet skal av ½ citron
- 1 dl oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka paprikan. Fräs vitlök och paprika i smör 2-3 min. Rör ner couscous, persilja och citronskal.
Dela, kärna ur och tärna avokadon. Strimla hälften av basilikan och rör ihop med yoghurt, vitlök och citron. Servera fisken med couscoussallad, avokado, basilikayoghurt och oliver. Garnera med basilikablad.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 450 kcal |
Protein | 37 g |
Kolhydrat | 34 g |
Fett | 17 g |