
Fransk kycklinggryta
Enkel och snabb fransk kycklinggryta med härligt mustig smak av champinjoner, timjan och vitlök. Vill du ha ännu mer Frankrike i såsen så kan du använda dijonsenap istället för vanlig senap.
Ingredienser, 4 portioner
- 400 g kycklingfiléer
- 300g champinjoner
- 2 msk Arla Svenskt smör
- 3 dl Arla Köket gräddmjölk
- ½ msk majsstärkelse
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk senap
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- 2 krm svartpeppar
- ½ dl hackad färsk persilja till garnering
- 2 dl råris
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kyckling och svamp i bitar och fräs dem i smör. Vispa samman gräddmjölken, majsstärkelsen, fond, senap och vitlök. Häll det över kycklingen och låt koka ca 5 min. Smaka av med timjan och svartpeppar. Strö över persilja. Servera med ris
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 460 kcal |
Protein | 33 g |
Kolhydrat | 51 g |
Fett | 13 g |