
Krämig renskavspanna
Supersvenska smaker i en lika supersnabb panna. Husmanskost med smak av vilt, som är allt annat än krånglig. Servera med kokt potatis, lättkokta morötter svartvinbärsgelé och inlagd gurka.
Ingredienser, 4 portioner
- 1 paket fryst renskav, ca 240g
- 1 liten purjolök
- 150g färsk svamp
- smör
- ½ tsk salt
- 5 krossade enbär
- 1 tsk timjan
- 3 dl Kelda klassisk gräddsås
Gör så här
Halvtina renskaven. Strimla purjolöken. Skär svampen i mindre bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolök och svamp och låt det fräsa med en stund under omrörning. Blanda i salt, kryddor och sås. Koka under lock på svag värme några minuter.
Servera med kokt potatis, lättkokta morötter, svartvinbärsgelé och inlagd gurka.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 405 kcal |
Protein | 17 g |
Kolhydrat | 54 g |
Fett | 14 g |