
Sallad med rostade rotfrukter och skinka
Rödlök, morötter, palsternacka och rödbetor blir krispiga och goda i ugnen och passar finfint ihop med den rökta skinkan, pigga linser och den kalla såsen med Apetina!
Ingredienser, 4 portioner
- 1 kg rödlök, morötter, palsternacka, rödbetor
- 2 msk smör- & rapsolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk rosmarin
- 1 burk linser
- 1 liter blandad grönsallad
- 250 g rökt skinka i skivor
Sås:
- 150 g Apetina 10%
- 2 dl minifraiche
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skala lök, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper med rödbetorna för sig. Häll över smör- & rapsolja blandat med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Blanda runt och stek i mitten av ugnen 25-30 min.
Skölj linserna och låt dem rinna av. Mosa osten och blanda med minifraiche. Blanda rotfrukter, linser och sallad på ett stort fat. Toppa med skinkan. Servera med såsen.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 420 kcal |
Protein | 31 g |
Kolhydrat | 38 g |
Fett | 16 g |