
Skaldjur i citrussås
Vad har skaldjur, blodgrape, honung och sambal oelek gemensamt? Jo, alla hör hemma i denna goda och smakrika skaldjursrätt. Något för helgmiddagen kanske. Både lyxigt och lätt.
Ingredienser, 4 portioner
- 300 g blandade skaldjur t ex räkor och kräftstjärtar
- 1 blodgrape
- 1 purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 2½ dl Kelda matlagningsgrädde
- 1 msk vetemjöl
- ½ tärning hönsbuljong
- 1 msk pressad limesaft
- ½ msk honung
- 1 tsk malen ingefära
- ½ tsk sambal oelek
- 2 tsk Arla Smör-&rapsolja
Gör så här
Skala grapefrukten med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Halvera klyftorna. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, limesaft, honung, ingefära och sambal oelek i en gryta. Koka upp under vispning och låt koka ca 3 min. Fräs purjolök, vitlök och skaldjur hastigt i smör-& rapsolja i en stekpanna. Rör ner det i såsen tillsammans med grapefrukten. Kan serveras med fullkornsris.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 395 kcal |
Protein | 6 g |
Kolhydrat | 44 g |
Fett | 13 g |