
Zucchinipasta med skinka
Vitlöksfräst zucchini, blandas med skinka, oliver och basilika i denna smarriga pastarätt. Allra godast blir det om pastan är färsk och rätten serveras direkt när den är klar.
Ingredienser, 4 portioner
- ca 300 g färsk pasta
- 200 g rökt skinka
- 1-2 zucchini, ca 300 g
- 2 vitlöksklyftor
- ½ dl färsk basilika
- smör
- 2 dl créme fraiche tomat & basilika
- 1 dl svarta oliver
- salt och svartpeppar
Gör så här
Koka pastan. Strimla skinkan. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Skala och hacka vitlöken. Grovhacka basilikan. Fräs zucchini och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt créme fraiche, skinka, oliver och basilika. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda såsen med pastan. Garnera ev. med basilika. Servera direkt.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 460 kcal |
Protein | 23 g |
Kolhydrat | 59 g |
Fett | 14 g |