
Zucchinibiff med mathavre och tzatziki
En riktigt god, näringsrik vardagsrätt som är lätt att tillaga. Grönsaksbiffarna går bra att frysa in. Receptet är framtaget i samarbete med Lindas bakskola.
Ingredienser, 8 st (4 portioner)
- 300 g kall, kokt och skalad potatis
- 1 zucchini, ca 300 g
- 2 morötter, ca 150 g
- 1 gul lök, ca 100 g
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk curry (eller chiliflakes)
- svartpeppar
Tzatziki samt mathavre
- 1–2 msk rapsolja att steka i
- 150 g gurka
- 3 dl turkisk yoghurt, 10%
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl mathavre
Gör så här
Mosa potatisarna på en tallrik. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.
Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Krama ur vätskan ur gurkan. Blanda gurka, yoghurt och pressad vitlök i en en skål. Pudra över lite örtkrydda och smaka av.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 314 kcal |
Protein | 10 g |
Kolhydrat | 40 g |
Fett | 12 g |