
Hälsosam chokladbanankladdkaka
Tycker du om kladdkaka så passa på att prova denna hälsosamma chokladbanankladdkaka. I stället för socker och fett är den bakad med banan och ingredienser som innehåller bra näringsämnen. Den här kladdkakan är väldigt enkel att tillaga, den är chokladig, kladdkakekladdig och ljuvligt god! Den är mättande och man får i sig bra näringsämnen som en extra bonus. Smart och gott!
Ingredienser, 2 portioner
- 1 banan
- 1 påse Modifast chokladpudding
- 1 nypa salt
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl vatten
- 2 msk kokos
Garnering
- 2 tsk kokos
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Mosa bananen. Tillsätt resten av ingredienserna och mosa ihop allt till en kladdig smet.
Fördela chokladsmeten i två ugnsfasta portionsformar. Strö över kokos.
Grädda kakorna längst ner i ugnen i ca 15 min.
Näringsvärden | Per portion inklusive tillbehör |
Energi | 160 kcal |
Protein | 10 g |
Kolhydrat | 25 g |
Fett | 5 g |
Recept av Lindas bakskola